Вручення Премії імені Георгія Ґонґадзе відбудеться в прямому ефірі UA: КУЛЬТУРА

21 травня о 19:15, у день народження українського журналіста Георгія Ґонґадзе, суспільний телеканал UA: КУЛЬТУРА транслюватиме наживо церемонію нагородження журналістською Премією імені Георгія Ґонґадзе.

Команда UA: КУЛЬТУРА в межах партнерства з Українським ПЕН створила новий телеформат премії. Сама церемонія відбудеться в студії Суспільного мовника, а її ведучими стануть головний редактор Суспільного Юрій Макаров і журналістка суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ Ольга Сніцарчук.

Онлайн-трансляцію також можна дивитися на діджитал-платформі Суспільного: фейсбук-сторінках суспільних теле- й радіоканалів UA: КУЛЬТУРАUA: ПЕРШИЙUA: Українське радіоUA: Радіо Культураютуб-каналі UA: КУЛЬТУРА та на фейсбук-сторінці Українського ПЕН.

Читайте також: На UA: КУЛЬТУРА вийде спецпроєкт «Різність і рівність»

Премію імені Георгія Ґонґадзе заснував 2019 року Український ПЕН у партнерстві з Асоціацією випускників KMBS та виданням «Українська правда». Її присуджують журналістам, що зробили значний внесок у розвиток окремих жанрів чи медіасередовища в цілому, запроваджують новаторство в журналістиці й сприяють розумінню або розв’язанню суспільних проблем та змінам у країні.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Цьогорічними фіналістами премії стали журналіст і засновник «Телебачення Торонто» Роман Вінтонів, журналіст та ведучий проєкту «Зворотний відлік» на Суспільному Павло Казарін і журналіст та засновник проєкту «Ukraїner» Богдан Логвиненко.

У довгому переліку номінантів на здобуття премії — 22 українські журналісти.
До Капітули Премії цьогоріч увійшли:

  • Мирослава Ґонґадзе, дружина Георгія Ґонґадзе, журналістка, головна редакторка й керівниця Української служби «Голосу Америки»;
  • Андрій Курков, письменник, президент Українського ПЕН;
  • Олена Притула, журналістка, співзасновниця та власниця видання «Українська правда»;
  • Микола Сушко, меценат Премії та представник Рowered KMBS Alumni Рlatform;
  • Лариса Денисенко, письменниця й правозахисниця;
  • Вахтанг Кіпіані, засновник «Історичної правди» та Музею-архіву преси, перший лауреат Премії імені Ґонґадзе;
  • Ігор Козловський, релігієзнавець і письменник;
  • Мирослав Маринович, правозахисник, публіцист, віцеректор Українського католицького університету у Львові;
  • Юлія Мостова, співзасновниця й головна редакторка видання «Дзеркало тижня».

Окрім самого нагородження, учасники церемонії висвітлять проблематику сучасної української та світової журналістики.

Про зміни в журналістиці за двадцять років без Георгія Ґонґадзе говоритимуть засновник «Історичної правди», перший лауреат Премії імені Ґонґадзе Вахтанг Кіпіані, експерт із довготермінових стратегій і член Наглядової ради Суспільного Євген Глібовицький та письменниця й правозахисниця Лариса Денисенко. До розмови скайпом долучиться Мирослава Ґонґадзе.

Також про сучасні медіа й тенденції в журналістиці міркуватимуть цьогорічні фіналісти Премії імені Георгія Ґонґадзе Роман ВінтонівПавло Казарін та Богдан Логвиненко.

Джерело: UA: Суспільне мовлення