Володимир Лис презентував новий роман

У столичній книгарні “Є” луцький письменник Володимир Лис презентував роман “Іван і Чорна пантера”. На презентацію книжки прийшов голова Спілки письменників Віктор Баранов та поет Олексій Кононенко.

Книжка вийшла у харківському видавництві “Клуб сімейного дозвілля” накладом 3 тис примірників. У книгарнях її продають по 39 грн.

Дія роману відбувається у поліському селі Кукурічки. Головний герой Іван знаходить на автобусній зупинці журнал з фотографією чорношкірої моделі Таумі Рембпелл і закохується в неї.  Він вирішує за будь-яку ціну заманити модель в село.

“Всі  роблять наголос на головній героїні роману – моделі Таумі Рембпелл. Та для мене головним і цікавішим героєм є хлопець Іван. Він схожий на дурника, та насправді він просто людина з іншим світобаченням. Він добрий, світлий і нестандартний персонаж. Іван мріє, щоб у його селі було сто хат. Він каже: “От прийдуть німці, побачать, що в селі рівна кількість хат і не будуть село руйнувати, бо вони порядок люблять”.  Іван подобається усім, хто читав роман”, – розповів Володимир Лис.

“Писав роман рік. Комп’ютером користуватися не вмію, досі пишу ручкою. Ручка – продовження руки, а рука – продовження голови. Раніше писав звичайною ручкою, тепер користуюся гелевою.  На роботі не написав жодного рядка. Робив це вранці, ввечері і на вихідних. Влітку відпочивав у санаторії, там теж працював. Одна жінка побачила мене за роботою і каже: “Це ж треба бути таким сумашедшим, щоб замість відпочинку мордувати себе роботою”, – додав письменник.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Він також розповів, що писати почав у 3 класі. Тоді з-під його пера виходили вірші.

“Якось однокласниця розповіла, що теж пише. Запропонувала змагатися, в кого вийде краще. Дівчинка постійна перемагала. Я так засмутився, що два роки нічого не писав. А потім почав знаходити вірші тієї дівчинки, але під іншими прізвищами. Виявилося, що вона їх безбожно списувала”, – поділився Лис.