Воєнні ресурси РФ в Україні на межі, далі буде логістичне жахіття, – Bellingcat

Грозєв констатує, що на наявних запасах російські війська можуть протриматися ще до неділі, а потім на армію Володимира Путіна в Україні чекає крах.

Підписуйтесь на нас у telegram

У російських загарбників в Україні ресурси для ведення бойових дій майже вичерпані – закінчаться 6 березня. Нові постачання будуть, але вони дуже ускладнені.

Про це повідомляє Кий-Інфо з покликанням на журналіста-розслідувача Bellingcat Христо Грозєва у Twitter.

“Хочу уточнити твіт нижче, щоб він не сприймався як прогноз кінця війни. (На жаль, це не так). Мій коментар щодо ресурсів стосується наявних в Україні запасів. Можна поставити більше (зброї, палива, іншого забезпечення – ред.), і більше буде поставлено, але це логістичне жахіття”, – йдеться у твіті розслідувача.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Водночас він уточнює, що не називає 6 березня датою закінчення війни, оскільки російська армія все ще може отримати поповнення запасів, і, ймовірно, отримає.

За підрахунками українських військових, загальні втрати Росії з 24 лютого по 4 березня орієнтовно склали понад 9,1 тисячі осіб особового складу, 251 танк, 939 бойових броньованих машин, 105 артилерійських систем, 33 літаків, 37 вертольотів та десятки одиниць іншої техніки.

 

kyiinfo.com.ua