“Вночі йшли гарячі бої. У Ворзелі підняли прапор України”, – мер Бучі Федорук розповів про ситуацію в регіоні

Вночі 4 березня у Бучанському районі на Київщині точились бої між Збройними силами України та російськими військами. У зону бойових дій потрапив гуманітарний конвой.

Про це в ефірі телеканалу “Рада” повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорук, передає UAINFO.org  з посиланням на Суспільне.

“Ворог зайшов в деякі мікрорайони, але ЗСУ працюють, щоб витіснити його. Вночі йшли досить гарячі бої Ясемщина, напрямок Буча, Ворзель”, — сказав Федорчук.

За його словами, український прапор підняли у Ворзелі під Бучею. Щодо ситуації безпосередньо в Бучі, то, за словами Федорчука, місто функціонує.

“Забезпечуємо життєдіяльність, випікаємо хліб, подаємо централізовано воду. Маємо проблеми з електроживленням, але працюємо над відновленням”, — розповів він.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Водночас у навколишніх пунктах, які входять в Бучанську ОТГ, ситуація складніша, оскільки вони перебувають під контролем російських військ.

“Гостомель тримають наші. Калинівка, Синявка, туди далі все кругом окупував ворог. Ми отримуємо інформацію як і куди рухаються (російські війська. – Ред.). На рахунок гумконвою, маємо коридор, але він під постійними обстрілами. Вчора приймали гумконвой з Дмитрівки та потрапили під військовий бій, але всі живі”, — поінформував мер Бучі.