Влітку у Довженко-Центрі відкриється виставка “Сторіччя. Фелліні у світі”

З 5 червня по 25 липня в “Музеї кіно” Довженко-Центру відкриється мандрівна виставка “Сторіччя. Фелліні у світі”, яка присвячена сторіччю від народження італійського режисера. Як повідомляє suspilne.media, про це стало відомо з пресрелізу події.

На виставці можна буде побачити:

  • кадри й фрагменти кінофільмів;
  • кіноафіші;
  • листи;
  • спільні фото з акторкою та коханою Джульєттою Мазіною та актором і другом Альберто Сорді;
  • фото зі знімальних майданчиків;
  • оригінальні кінокостюми;
  • графічні роботи, намальовані Фелліні.

“Виставка про Федеріко Фелліні – наближене й іронічне вдивляння у генія, занурення в його інтимність та відвертість. Існування в Україні кіноархіву та Музею кіно уможливлює появу проєктів, зосереджених на мистецтві та магії кінематографу. Це унікальна можливість з позиції глядача кіно переміститись в позицію його творця й співучасника”, – Олена Гончарук, виконувачка обов’язків директора Довженко-Центру.

Також на відкритті виставки 4 червня відбудеться українська прем’єра анімаційного фільму “Феллінетта” (2020, La Fellinette) племінниці режисера Франчески Фаббрі Фелліні, що увійшов до програми короткометражного конкурсу кінофестивалю “Молодість”.

“Кінофестиваль “Молодість”, який за своєю концепцією є оглядом молодого дебютного кіно, завжди включає в свою програму світову кінокласику. Федеріко Фелліні – символ кінематографу ХХ століття, режисер, який створив цілий світ, світ Федеріко Фелліні”, – Андрій Халпахчі, художній керівник КМКФ “Молодість”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Що відомо

  • “Молодість” — найбільший кінофестиваль України та одна з найважливіших кіноподій України та Східної Європи. Цьогоріч ювілейний 50-й фестиваль відбудеться з 29 травня по 6 червня.
  • Подія проходитиме у Довженко-Центрі за ініціативи та підтримки Італійського інституту культури, та у співпраці з кінофестивалем “Молодість”.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.