Власники думали, що це садовий декор: на аукціоні статуї сфінксів продали за $265 тисяч. Стартова ціна була 270 доларів

Британський аукціонний дім Manders Auctioneers продав дві оригінальні кам’яні статуї сфінксів за 265 тисяч доларів. 15 років статуї прикрашали сад подружжя в графстві Саффолк на сході Англії. Як інформує suspilne.media. про це пише CNN.

Аукціонери розповіли, що до них звернулася літня пара, яка хотіла позбутися двох статуй перед переїздом до нової оселі. Колишні власники купили сфінксів на іншому аукціоні 15 років тому за кілька сотень фунтів і вважали їх копіями давньоєгипетських реліквій.

На минулих вихідних аукціонний будинок виставив сфінксів за стартовою ціною 270 доларів. Однак протягом 15 хвилин після початку торгів вартість лотів злетіла в тисячу разів — у результаті їх придбала художня галерея за $ 265 тисяч.

“Виявилося, що це справжні реліквії стародавнього Єгипту, які якимось чином стали вважатися копіями XVIII століття”, — пояснив аукціоніст Джеймс Мандер.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

За його словами, в той час англійці активно подорожували по Європі, скуповуючи старожитності. Тому в аукціонному домі пов’язували походження сфінксів саме з тим періодом. Тепер там впевнені, що статуям кілька тисяч років, але їхній точний вік і походження стануть відомі після додаткового дослідження.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.