Вірш «Мальви» української поетеси з Індії став піснею

Український композитор Віктор Марушка написав пісню «Мальви» на слова співзасновниці Асоціації українців в Індії, поетеси Марини Акрам.

Як повідомляє ukrinform.ua, про це авторка слів написала на своїй сторінці в Фейсбуці.

«Нещодавно сталася приємна подія. Закарпатський композитор Віктор Марушка звернув увагу на деякі з моїх віршів», – написала поетеса.

Вона розповіла, що спочатку музиканту трапилася її поезія «Пізнє щастя». «Він захопився і створив мелодії на кілька віршів. Найбільше, за словами композитора, його захопив вірш “Мальви”. На прохання композитора я дописала кілька варіантів приспівів, з яких він вибрав ті, які йому видалися найбільш вдалими», – зазначила Акрам.

Вона додала: «Ми довго не могли знайти аранжувальника пісень, але буквально днями я отримала від пана Віктора відеозапис пісні у виконанні пані Світлани Гнетило, який і пропоную до вашої уваги. Мелодія, а найбільше – виконання, стало для мене гарним сюрпризом. Я аж ніяк не сподівалася, що вірш “Мальви” може звучати і так — класично! Дякую Вам, Вікторе Івановичу!», – поділилася поетеса.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Акрам розповіла, що перед «Мальвами» Марушка вже почав опрацьовувати її вірші  «Я літаю» і «Пізнє щастя», на який також звернула увагу композиторка і музикантка Лариса Онищенко. Поетеса пообіцяла вже незабаром представити після аранжування різні варіанти пісень на її слова.

Наразі Акрам запропонувала прослухати пісню «Мальви» (муз. Віктора Марушки, сл. Марини Акрам) у виконанні Світлани Гнетило.

У свою чергу, Марушка розповів місцевим ЗМІ про роботу над написанням пісні «Мальви» і зауважив, що це – новий вид діяльності для нього, бо пісень він до цього не писав ніколи.

Як зазначається, Віктор Іванович Марушка – директор Виноградівської дитячої школи мистецтв ім.Бели Бартока. Заслужений працівник культури України, член Національної Ліги українських композиторів, досвідчений педагог, музикант, диригент, аранжувальник-інструменталіст.

https://www.facebook.com/marina1A/videos/10225154127386505/?t=1

Відео: Марина Акрам

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.