Віктор Шендерович покине Росію через тиск з боку Кремля?

Російський журналіст і письменник Віктор Шендерович, який критикує політику президента Росії Володимира Путіна, оформляє ізраїльське громадянство і можливо збирається виїхати за кордон.

Як повідомляють російські ЗМІ, про це він висловився на своїй сторінці в Фейсбук 27 листопада.

За словами Шендеровича, в юності у нього було критичне ставлення до Ізраїлю як до країни, зібраної за етнічним та релігійним принципом.

Сам він вважає, що групування людей за національною ознакою – неприйнятне.  В Ізраїлі живуть десятки його знайомих, друзів і рідних, і сам письменник називає цю країну своєю домівкою.

“А про моє ставлення до Російської держави (не плутати з батьківщиною) я все давно сказав, і повторюватися не буду”, – підсумував Шендерович.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У коментарях багато хто вважає, що Шендерович збирається втікати з Росії через тиск з боку влади, проте сам він ці чутки не коментує.

Віктор Шендерович народився в Москві в 1958 році, він журналіст, письменник, публіцист, ведучий, сатирик, пише для “The New Times” і має багато нагород за свої професійні досягнення.

Вже багато років він послідовно критикує політику Володимира Путіна.  Він стверджував, що президент Росії працював на “Тамбовську організовану злочинну групу”, в 2014 році відкрито засудив агресію Кремля проти України і вимагав вивести війська з Криму і Донбасу.

За опозиційні погляди на Шендеровича багато років чиниться тиск з боку Слідчого комітету Росії і були випадки нападів, пов’язаних з його письменницькою діяльністю.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.