Відомий склад журі Міжнародної Букерівської премії 2023 року

Оголосили склад журі Міжнародної Букерівської премії 2023 року, до нього входить 5 осіб. Список опублікували на сайті премії. 

Журі очолить письменниця Лейла Слімані, авторка бестселера Lullaby. Крім неї до складу журі увійшли:

  • Уям Блекер — письменник, перекладач і доцент кафедри східноєвропейської літератури в Університетському коледжі Лондона;
  • Тан Тван Енг — автор, чий дебютний роман «Подарунок дощу» увійшов до довгого списку Букерівської премії 2007 року, а його другий роман «Сад вечірніх туманів» увійшов до короткого списку премії 2012 року;
  • Парул Сегал —  автор The New Yorker і колишній книжковий критик New York Times;
  • Фредерік Студеманн — літературний редактор Financial Times. Він приєднався до FT у 1996 році як кореспондент у Берліні.

Журі оголосить довгий список премії у березні, короткий — у квітні, а переможця — у травні.

Букерівська премія (The Man Booker Prize) — одна з найпрестижніших літературних премій англомовного світу й світу загалом. Перше вручення відбулося 1969 року. На Букерівську премію художньої літератури можуть претендувати твори письменників будь-якої національності, написані англійською мовою та опубліковані у Великобританії чи Ірландії.

Склад журі премії у 2022 році можна переглянути за посиланням. 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, що переможницею Міжнародної Букерівської премії 2022 стала індійська письменниця Гітанджалі Шрі за книжку «Піщана гробниця» (Tomb of Sand).

chytomo.com