Відомі лауреати науково-фантастичної премії Hugo Award

Журі премії в галузі фантастики Hugo Award оголосило лауреатів. Про це повідомляє chytomo.com з посиланням на офіційний сайт нагороди.

  • Найкращий роман:A Memory Called Empire, Аркадій Мартін (Tor; Tor UK);
  • Найкраща повість:This Is How You Lose the Time War,  Амал Ель-Мотар та Макс Гладстоун (Saga Press; Jo Fletcher Books);
  • Найкраща новела:Emergency Skin, Н. К. Джемісін (Forward Collection (Amazon));
  • Найкраще оповідання:As the Last I May Know, y С. Л. Гуанг (Tor.com, 23 October 2019);
  • Найкраща серія:The Expanse, Джеймс Корі (Orbit US; Orbit UK);
  • Найкраща графічна історія або комікс:LaGuardia, written, Ннеді Окорафор, малюнок Тани Форд, колористика Джеймса Девліна (Berger Books; Dark Horse).

З повним списком лауреатів можна ознайомитись на сайті премії.

Hugo Award — одна з найпрестижніших премій в області наукової фантастики, заснована 1953 року. Названа на честь Г’юґо Гернсбека — засновника першого науково-фантастичного журналу Amazing Stories. Організацією премії займається Світове товариство наукової фантастики (World Science Fiction Society (WSFS)). Премія присуджується за найкращі твори в жанрі наукової фантастики та фентезі, опубліковані англійською мовою в попередньому році. Номінанти та переможці обираються за результатами голосування зареєстрованих учасників Всесвітнього конвенту любителів фантастики WorldCon (тому премію вважають «читацькою»). Перший раз премія вручалась в 1953 році на 11-тому WorldCon-і в Філадельфії, а з 1955 року вручалась щорічно.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал