Відійшов у засвіти кримський письменник Анатолій Потієнко

3 листопада 2021 року після тяжкої хвороби на 76 році життя пішов у засвіти Анатолій Потієнко, член Національної спілки письменників України, поет, прозаїк, засновник гумористичного об’єднання імені Степана Руданського «Усмішка Пегаса».

Про це повідомляє nspu.com.ua з посиланням на Кримський осередок НСПУ.

Він автор 27 різножанрових книг, зокрема 17 збірок поетичних та прозових творів, серії із 8 історико-краєзнавчих книг «Маловідомий Крим», двотомника енциклопедії цікавих фактів та подій «Хочу стати найрозумнішим». Та найбільше запам’ятався як автор байок та гумористичних віршів, особливо популярною стала його збірка «Все у них – як у людей». Готував до видання ще одну збірку байок, проте не встиг опублікувати.

Народився Анатолій Потієнко 6 травня 1947 року в селі Красне Батуринського району на Чернігівщині. Там же навчався в середній школі, у Чернігівському технологічному технікумі. У Криму — з 1969 року, закінчив Сімферопольський університет, за фахом історик, працював у школах та підприємствах півострова. Брав активну участь у громадському житті, часто зустрічався зі своїми читачами в Криму та на материковій Україні. Його виступи завжди супроводжувались щирим сміхом слухачів, а це найголовніше для гумориста.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал