Відбувся перформанс «Іван Франко у Києві»

У суботу, 26 вересня, Міжнародний фонд Івана Франка за підтримки Українського культурного фонду організував перформанс «Іван Франко у Києві». Про це повідомляє bukvoid.com.ua.

Подія відбулася на Андріївському узвозі та на Європейській площі біля Національної філармонії України. Супроводжували галицького гостя видатні діячі української культури кінця ХІХ – початку ХХ ст.

Іван Франко, роль якого виконував Станіслав Кирилов, мандрував «перехресними стежками» української столиці у супроводі Олени Пчілки (роль зіграла Ольга Нижник), Володимира Качали (Юрій Мильчаковский) та Сергія Киричинського (Михайло Чекан).

“Ми перенеслися до Києва кінця ХІХ століття, в час, коли Іван Франко приїздив до Києва для налагодження контактів з київською інтелігенцією. Відтворення цілісної історичної картини перебування І.Франка у Києві у 1885-1886 роках дає змогу пізнати справжнього Франка, не лише Каменяра чи «Вічного революціонера», а видатного діяча цілої епохи: живого, багатогранного, суперечливого”, – повідомляє Міжнародний фонд Івана Франка.

Подію супроводжували розповіді про другий візит І.Франка до Великої України у 1886 році.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, що перформанси «Іван Франко у Києві» відбуватимуться щотижня у вихідні дні. У прогулянці Києвом Франка супроводжуватимуть Олена Пчілка, М.Лисенко, Є.Чикаленко, Б.Грінченко, Д.Дорошенко та інші видатні діячі української культури кінця ХІХ – початку ХХ ст. Дійство щоразу відбуватиметься на іншій локації.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.