Відбулися Річні загальні збори членів Фундації Українського Вільного Університету

У суботу, 28 березня, відбулися Річні загальні збори членів Фундації Українського Вільного Університету (ФУВУ). Через пандемію коронавірусу цей захід вперше відбувся повністю телеконференційно.

Зборами провадила Президія у складі: Аскольд Лозинський — голова, Степан Слуцький — секретар. Збори обрали Номінаційну комісію у складі — Юрій Стецко, Андрій Ластовецький і Руслана Россі. Учасники вислухали інформацію про діяльність Українського Вільного Університету (УВУ) від ректора Марії Пришляк та звіти голови фундації Аскольда Лозинського, секретаря — Степана Слуцького, скарбника — Руслану Россі, голови Літературно-наукового конкурсу — Марії Поліщук. За Контрольну комісію звітував її голова Богдан Гаргай.

Загалом, протягом останнього академічного року на УВУ відбулися 54 курси для 241 студента, які навчаються на наступних факультетах: 122 — на Факультеті Державних і Економічних Наук, 85 — на Факультеті Філософії, 34 — на Факультеті Україністики. Майже всі студенти приїжджають з України — як зі сходу, так і заходу, а також з Криму. Серед студентів є значно більше жінок, ніж чоловіків. Крім цього, на УВУ відбувалися різні наукові заходи, доповіді, авторські вечори, зустрічі, а також концерти і виставки. У наступному році УВУ відзначатиме 100 років і проводить відповідну підготовку.

Фундація УВУ — це в основному джерело стипендій для бідніших студентів університету. В останньому році надано 25 таких стипендій.

Протягом минулого року фундація передала на підтримку УВУ близько 140,000 доларів.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Крім цього, ФУВУ влаштовує щорічний конкурс літературної та наукової творчости та поодинокі імпрези. Так, у листопаді минулого року Фундація провела в Ню-Йорку урочистий захід “Діти Голодомору”.

Слід зауважити, що фінансова діяльність фундації практично ніколи не є дефіцитною, а її активи, крім нерухомостей, складають приблизно два мільйони доларів.

Свої благодійні обов’язки ФУВУ виконує завдяки жертовности української громади у США.

На зборах обрано керівні органи фундації на наступну каденцію в такому складі: Аскольд Лозинський — голова; Леонід Рудницький, Іван Буртик і Марія Пришляк — заступники; Степан Слуцький — секретар; Руслана Россі — скарбник; Марія Поліщук, Ольга Воляник, Ігор Николюк, Андрій Ластовецький, Юрій Стецко і Андрій Шуль — члени.

До новообраної Контрольної комісії увійшли Богдан Гаргай — голова, Петро Палюх і Лада Кий — члени. Тростистами обрано Аскольда Лозинського, Петра Матіяшека, Юрія Стецка, Ярослава Оберишина і Богдана Гаргая.

Також схвалено бюджет Фундації УВУ на 2020 рік у сумі 162,950 доларів і призначено фонди на видання книжки-збірника про 100 років діяльности УВУ.

 

   Пресова референтура Фундації УВУ