Відбулася презентація англомовного видання книги Станіслава Асєєва «Світлий шлях. Історія одного концтабору»

Організаторами заходу, учасником якого став автор і колишній полонений, виступило Міністерство закордонних справ України спільно з Українським Інститутом, Міжнародним благодійним фондом «Ізоляція» та посольством Канади в Україні.

Варто зазначити, що подія є продовженням кампанії, яку започаткували ще наприкінці 2020 року, коли на питання тортур  представниками Росії почались звертати значно більше уваги.

Презентацію, що відбулася на території креативної спільноти IZONE, відвідали заступник очільника МЗС України Еміне Джапарова, віцепрем’єр-міністр Олексій Резніков, посол Канади в Україні Лариса Ґаладза, заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Станіслав Асєєв відмітив, що крім англомовної версії книги «Світлий шлях. Історія одного концтабору», вже триває робота над перекладом на інші мови.

«Зараз ще перекладається ця книжка німецькою, і вже у нас є переклад французькою. Знову-таки за сприяння МЗС ми плануємо на жовтень цього року презентацію в Парижі», – відзначив автор.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Стосовно самої в’язниці «Ізоляція», Станіслав Асєєв наголошує – вона існує вже восьмий рік. Через це був зроблений заклик тиснути на Російську Федерацію саме словом «Ізоляція».

Представник МВС України Антон Геращенко повідомив про встановлення понад 10 осіб, які займалися катуваннями в’язнів в «Ізоляції», в тому числі самого Асєєва. Ідентифікація стала можлива завдяки показам і фактам, що надані колишніми бранцями. Є навіть ті, що отримали заочні підозри.

«Це означає, що вони не зможуть виїжджати за межі РФ, і будемо намагатися вимагати їхнього засудження та видачі», – повідомив він.

 

Станіслав Асєєв перебував у полоні так званої «ДНР» з травня 2017 року по 29 грудня 2019 року.

Більш детально про саму презентацію та коментарі присутніх можна буде дізнатися 2 липня 2021 року з відео на Youtube-каналі «Патріот Донбасу».

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.