Відбулась зустріч міністра культури та інформаційної політики України О. Ткаченка з головою НСПУ М. Сидоржевським і «Просвіти» П. Мовчаном

Відбулась зустріч міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка з головою Національної спілки письменників України Михайлом Сидоржевським і головою ВО «Просвіта» Павло Мовчаном.

Були зокрема обговорені питання бюджетного фінансування НСПУ і «Просвіти» на наступний рік. О.Ткаченко наголосив на підтримці письменників і просвітян у цьому питанні.

Під час зустрічі йшла мова про підтримку з боку Міністерства культури та інформаційної політики України ініціатив ВО «Просвіта» у книговидавничій сфері, а також про необхідність поновлення роботи журі літературних премій, фундатором яких є  Міністерство культури та інформаційної політики – імені О.Гончара, М.Гоголя, Г.Кочура і Шолом Алейхема. М.Сидоржевський звернувся до О.Ткаченка з проханням підтримати ініціативу проведення в наступному році Міжнародного Шевченківського свята «В сім’ї вольній, новій» на Донеччині, оскільки нинішнього року провести це свято в шахтарському краю завадив карантин.

Прес-служба НСПУ

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал