«Відбулась узурпація»: Цукренко заявив про корупцію в наглядовій раді Українського культурного фонду

Журналіст, фронтмен гурту «Хамерман Знищує Віруси» Альберт Цукренко пов’язує своє виключення з ради експертів Українського культурного фонду зі своєю музичною діяльністю. Також він заявив в ефірі «Київ. Newsroom» телеканалу «Київ», що Наглядова рада УКФ узурпувала владу. Про це повідомляє kyiv.media.

Цукренко також заявив про корумпованість установи.

«Я, крім того, є артистом, який виступає в спосіб, який є неприйнятним для престарілих комсомольців з наглядової ради. Але я і моя історія це лише вишенька на торті. Головне — на що перетворився УКФ за останні півроку. Ця прозора, сформована за європейськими принципами грантова інституція перетворилася на міждусобойчик з, скажімо так, правильного перенаправлення коштів» — зазначив Цукренко.

Також артист повідомив про упередженість Наглядової ради щодо деяких проектів.

«Введу в курс справи. За законом, гранти видаються за рейтинговим принципом на основі висновків 500 експертів. Нинішня Наглядова рада прийняла рішення, що рейтинг проектів має для НР рекомендаційний характер. Тобто, ваш проект набере найбільшу кількість голосів експертів, але НР вирішить не давати вам гроші — і так вже було минулого року, коли викинули проекти, які були лідерами рейтингів. Якість вашого проекту не має жодного значення» — зазначив Цукренко.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Цукренко зазначив, що на його думку, відбулася «узурпація влади» в УКФ.

«Те саме відбулося з експертами. Комісія з добору експертів має надавати дирекції фонду і Наглядовій раді рейтинговий список експертів. За моєю інформацією, експертів з списку викидали вручну — просто на основі особистих вподобань або не вподобань членів Наглядової ради. Відбулась узурпація — 7 людей з цієї ради, частина з яких мають сумнівну репутацію і точно не мають кваліфікації, оцінюють репутацію і кваліфікацію 500 експертів лише за їм відомими критеріями» — додав він.

Зі слів Цукренка, ні йому, ні іншим колишнім експертам УКФ Наглядова рада не висловлювала жодних претензій щодо якості роботи/кваліфікації та ін. Він наголошує, що УКФ порушила процедуру відрахування експертів.

«Має бути проведена співбесіда, тестове завдання має бути дане. Нічого цього не відбулося. Наскільки я розумію — ми ще збираємо інформацію — до всіх відрахованих експертів були особисті зауваження, претензії когось із Наглядової ради» — вважає Цукренко.

Артист заявив, що буде звертатися до суду, стверджує, що постраждала його ділова репутація.

Як повідомлялося, 7 лютого стало відомо, що УКФ виключила з ради експертів Цукренка і ще декількох осіб.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.