Відбудуться дні білоруської культури в Україні

У Будинку письменників відбулася зустріч керівництва НСПУ з делегацією білоруських громадських діячів, наукової і творчої інтелігенції, під час якої було прийнято рішення провести в жовтні цього року Дні білоруської культури в Україні.
У зустрічі з білоруської сторони взяли участь голова білоруської партії «Свобода» Сергій Висоцький, керівник мистецької асоціації «Пагоня» Генадзь Дроздов, керівник культурницької організації «Беларуская Прастора» Алєсь Квіткевич, головний редактор видавництва «Паперус» Міхась Башура.
Під час зустрічі українська і білоруська сторони домовилися провести в жовтні 2015 року Дні білоруської культури в Україні.
До Днів білоруської культури в Україні планується видати коштом українських видавництв три книжки сучасної білоруської літератури, а в Білорусі – три книжки коштом білоруських видавництв сучасної української літератури. Презентація перекладених білоруською мовою українських книжок відбудеться в Мінську, а перекладених українською мовою книжок сучасної білоруської літератури – в Києві.
Крім того, в Києві відбудеться дводенний семінар, присвячений тенденціям розвитку сучасної української та білоруської літератури в контексті розвитку сучасної світової літератури, в якому візьмуть участь українські та білоруські письменники, критики і літературознавці, а також українсько-білоруський фольклорно-мистецький пленер на Волині.
Сторони домовилися протягом 2015 року друкувати вірші, оповідання, есеїстику сучасних білоруських письменників у перекладах українською мовою на сторінках українських періодичних видань і творів сучасних українських авторів на сторінках білоруської літературної періодики.
Антон Столяров

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал