Від ускладнень коронавірусу померли письменники Тимур і Олена Литовченки

У Києві від ускладнень коронавірусу померло подружжя українських письменників – Тимур і Олена Литовченки.
Про це повідомляє пресслужба видавництва “Фоліо”, з яким співпрацювали автори.
“З глибоким сумом повідомляємо, що пандемія коронавірусу забрала життя двох наших талановитих та відданих авторів, з якими ми плідно співпрацювали багато років – Тимура і Олени Литовченків. Дивовижна пара українських літераторів, учасників та переможців багатьох літературних конкурсів та премій, автори кількох десятків книжок пішли з життя майже в один день, проживши разом 37 років”, – йдеться у повідомленні.

У видавництві додали, що в їхньому спільному з письменницьким дуетом доробку були 8 історичних романів і 10-томна епопея «101 рік України». Лишились незавершені рукописи наступних романів, які писало творче подружжя, в тому числі книга “Княгиня Ольга”.

Донька померлих Людмила повідомила у Фейсбуці, що батьки мали важкі хвороби, які завадили їм вакцинуватися.

Тимур Литовченко — український письменник-фантаст, член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України, заступник голови Творчого об’єднання пригодників і фантастів при Київській міській організації НСПУ, керівник клубу любителів фантастики «Чумацький шлях». Автор численних фантастичних творів, а також історичних романів і детективів.

Олена Литовченко є авторкою багатьох оповідань, а у співавторстві з чоловіком – історичних романів.

Письменники були однолітками, мали по 58 років. Олена померла 28-го, а Тимур – 29 жовтня.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал