“Від Бога в бункері не сховаєшся, учіть слово “репарації!” Зеленський потужно звернувся до росіян у новому відео

Президент України Володимир Зеленський у 8-й день Великої Вітчизняної війни України, розв’язаної Російською Федерацією, звернувся до громадян із черговим зверненням. Він наголосив, що наша країна впевнено тримає оборону і на жодному зі стратегічних напрямків у ворога немає успіху.

Звернення гаранта було опубліковано на каналі Офісу президента. Він запевнив, що Україна і надалі не зламається і не здасться.

“Тиждень тому о 4-й ранку Росія вторглась в Україну. Гострий напад агресії, манія величі, манія переслідування. Важкі психологічні комплекси і як наслідок – ракетні комплекси. Реактивна артилерія. Танки та інша бронетехніка просто як саранча. Перші години і дні повномасштабної війни були надскладними. Але ми були єдиними, а отже сильними, а отже вистояли. І так далі й буде. І далі стоїмо”, – впевнений лідер країни.

“Стоїмо так, що окупанти змушені були міняти тактику. Ракетно-бомбові удари Росії по українських містах – це зізнання, що не змогли зробити нічого суттєвого на землі. Усі лінії нашої оборони – збережені. На жодному зі стратегічних напрямків у ворога немає успіху. Вони пригнічені”, – зазначив Зеленський.

Він зазначив, що цієї ночі мішенню Росії став Успенський собор у Харкові – одна з найдавніших православних памʼяток міста та укриття для харківʼян на час війни.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Святе місце. Тепер – побите війною. Вони не бояться навіть цього! Користуються тим, що Бог не дає моментальної відсічі. Але він бачить. І відповідає. Відповідає так, що не сховаєтесь. Немає такого бункера, щоб пережити відповідь від Бога”, – зазначив президент.

Він ноголосив, що Собор буде відновлено, але навіть якщо ворог зруйнує всі наші собори та церкви – віри порушити не зможе.

“Віри в Бога. Віри в Україну. Віри в людей. Ми відновимо кожен будинок, кожну вулицю, кожне місто. І говоримо Росії: вчіть слова “репарації” та “контрибуція”. Ви відшкодуєте все, що зробили проти України. У повному обсязі. А тих, хто загинув – не забудемо. Ми – разом із Богом“, – зазначив гарант.

“Україна щоденно отримує зброю від партнерів. Від справжніх друзів. Щоденно все більше й більше потужної зброї. Україна вже зустрічає іноземних добровольців, які їдуть у нашу державу. Перші з шістнадцяти тисяч. Вони їдуть захищати свободу. Захищати життя. Для нас. Для всіх. І це буде успішно. Я впевнений”, – повідомив український лідер.

“Нас стільки разів хотіли знищити. Не змогли. Ми пройшли стільки всього! І якщо хтось думає, що, подолавши все це, українці злякаються, зламаються або здадуться – він не знає нічого про Україну. І йому нічого робити в Україні”, – наголосив Зеленський.

news.obozrevatel.com