Вершина дешевого кітчу: Поплавський в соболях, худесенькі дівчатка і романтичне сало (відео)

Михайло Поплавський продовжує епатувати публіку. У Київському університеті культури він представив нову, несподівану версію кліпу на один з улюблених хітів “Сало”, який звучить ось уже 20 років.

Як повідомляє gazeta.ua, перед гостями презентації Поплавський з’явився в ефектному вбранні в стилі “яскраво, дорого, багато”: в жовтому костюмі, поверх якого накинув соболину горжетку з національною хусткою, на шиї на золотому ланцюзі красувався об’ємний підвіс “SALO”. Раніше Поплавський в нових кліпах був рокером, астронавтом, “розсікав” на дорогих авто, але в такому вигляді його ще не бачили.

Втім, це лише один з яскравих образів кліпу. У відео Поплавський знову експериментував, довірившись креативним ідеям режисерки Олени Вінярської та стилістам.

Вони з’єднали національну символіку, традиції і сучасні тенденції. Запропонували замінити відомий “смайлик” на український – усміхнене порося, а також заснували новий тренд – “Salo is the new money!” ( “Сало – нові гроші! “). У кліпі сало перетворюється в золоті злитки, а Поплавський – у головного “саломана” країни.

“Вперше кліп ” Сало” вийшов 20 років тому, було багато його інтерпретацій, а сьогодні – це сучасний ребрендинг. Сало – це візитна картка України, це національна валюта. Сало – це продукт, який надає силу і енергію, підтримує дух українців. А я – головний саломан країни”, – зізнається Поплавський і не лукавить. Він дійсно кожен день вживає 100 грам національного продукту.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У кліпі Поплавський з’являється в вишуканих костюмах в стилі легендарного кутюр’є Карла Лагерфельда з його фірмовим високим коміром. Спеціально для зйомок виготовили масивні золоті прикраси з логотипом “SALO”. Для дівчат з балету і бек-вокалу також пошили модні костюми з латексу насиченого лимонного кольору.

Олена Вінярська, що знімала кліпи для Ірини Білик, Олега Винника, Олі Полякової та інших топових артистів, зізналася, що робота з Поплавським, який сам контролює кожну деталь і співпрацює тільки зі своєю командою, виявилася ще тим випробуванням. Але, врешті-решт, їй вдалося переконати ректора довіритися і просто насолоджуватися процесом.

“Для мене це був своєрідний виклик та експеримент. Поплавський довірився мені. Вдалося вмовити його на експеримент – вийти з рамок, із зони комфорту. Михайло Михайлович робив все, що я говорила і навіть давав поради. Це була синергія творчості, взаємоциркуляція двох енергій, свіжий ковток повітря. Коли за справу береться команда МихМиха, і 100-відсоткова енергія множиться на 100-відсоткову віддачу, то виходить 10000-бальна енергія. Саме нею наповнений кліп “Сало”, – поділилася враженнями Олена Вінярська, яка змусила Поплавського кататися по майданчику у візку з золотими злитками.

Другим режисером кліпу виступив Михайло Харченко, оператором-постановником – Дмитро Мислінчук, балетмейстер – Ростислав Савченко.

Кліп знімали з використанням сучасних світових технологій: 3D віртуальної реальності, LED cube, Unreal Engine, traking systems та інших.

Після яскравої презентації гостей, зрозуміло, пригощали салом. Михайло Поплавський пообіцяв, що крапку на прем’єрах не ставить. Незабаром порадує новими роботами.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.