Верховна Рада передала «Голос України» в управління Апарату ВР. Чи це врятує газету?

Верховна Рада передала газету «Голос України» до сфери управління апарату парламенту. Парламентарі 249 голосами підтримали проєкт постанови №8355 про деякі питання унормування діяльності Державного підприємства “Редакція газети “Голос України”, внесений заступником голови фракції «Слуга народу» Андрієм Мотовиловцем.

Постанова передбачає передачу Державного підприємство «Редакція газети «Голос України» до сфери управління Апарату Верховної Ради України та визначає суб’єктом його управління (вищим органом) – Управління справами Апарату Верховної Ради України.

Крім цього парламентарі уповноважили управління справами Апарату Верховної Ради

України: затвердити Статут Державного підприємства “Редакція газети

“Голос України” у новій редакції;

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

на вчинення дій щодо здійснення державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, які випливають із цієї постанови.

З ухваленням цього документу втратила чинність Постанова від 05 квітня 2011 року № 3173-VI «Про газету Верховної Ради «Голос України», яка передбачала, що управління справами Апарату Верховної Ради представляло інтереси засновника газети «Голос України» в частині фінансового і матеріально-технічного забезпечення видання газети «Голос України» та укладало договір з редакцією газети «Голос України» про підготовку, видання і розповсюдження газети.

Ярослав Конощук

sud.ua

Коментар litgazeta.com.ua.

Це рішення Верховної Ради, можливо, врятує газету «Голос України». Адже, згідно з інсайдерською інформацією, після смерті 3 січня 2023 року головного редактора Анатолія Горлова цієї газети постало питання про її ймовірне закриття. Згідно з цією інформацією, останні два роки газета не фінансувалася державою, і на сьогодні фінансовий стан «Голосу України» критичний.

Якщо ця інформація відповідає дійсності, тоді залишимо без відповіді запитання: чому держава відмовилась від фінансування газети Верховної Ради?