«Великий брат» всюди, або Чому ваш смартфон вам не належить

Агенти ФБР призвичаїлися розшифровувати закодовані повідомлення, надіслані пересічними американцями у соціальних мережах.

Відповідну фотокопію навчальної методички для спеціальної служби США виклало видання “The Record”, інформує bastion.tv.

У документі показано, як саме ФБР обходить чинне американське законодавство, отримуючи обмежений доступ до вмісту закодованих повідомлень від служб безпечного обміну, таких як iMessage, Line та WhatsApp.

При цьому, як виявилося, програмісти спецслужби США мають певні складності у розшифровці повідомлень, надісланих через Signal, Telegram, Threema, Viber, WeChat та Wickr; причина не стільки у високому рівні безпеці вказаних застосунків, скільки у відмові операторів надавати потрібні правоохоронцям дані.

Водночас у розпорядженні ФБР є цілком законні юридичні важелі для отримання різних типів особистої інформації навіть від тих провайдерів захищених повідомлень, які часто хваляться, що забезпечують підвищену конфіденційність для своїх користувачів.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Не слід забувати, що в Україні також існує подібна усталена практика незаконного зламу приватних смартфонів і комп’ютерів співробітниками силових структур, які під виглядом здійснення досудового розслідування зчаста фабрикують справи.

Між тим, як раніше повідомляв “Останній Бастіон”,  найбільш згубний вплив на психіку людини виявляє Instagram, що викликано об’єктивними причинами.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.