“Вата в голові? Немає місця на кафедрі!” У Харкові відреагували на коментар викладачки, яка похвалила Путіна

Харківську академію культури пікетували через коментар викладачки кафедри гуманітаристики та мистецтвознавства Наталії Сімейкіної. Коментуючи допис про дії Росії щодо України у Facebook, вона написала: “Добре, що є Путін”. Про це повідомляє suspilne.media.

 Акцію біля академії 14 квітня організувала організація “Фрайкор”. Її представники повісили на сходах вишу банер: “Вата в голові? Немає місця на кафедрі!”.

Наталія Сімейкіна прокоментувала запис представниці Благодійного фонду “Харків з тобою” Олени Рофе-Бекетової, яка перепостила допис журналіста й перекладача Олександра Михельсона про “корисних ідіотів для Кремля”.

“Полізли на Донбас. Турчинов і вся банда. В мене там купа студентів, які пишуть правду. Добре, що є Путін, може, всіх не доб’ють”, — написала Сімейкіна.

Нині коментар видалений.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Слова Сімейкіної повністю дискредитують її як викладача освітнього закладу і є неприпустимими, сказав Суспільному перший проректор академії Юрій Лошков.

“Людина просто не думає про наслідки своїх висловлювань. Або якщо вона дійсно має таку точку зору і такі переконання, то їй, звичайно, не місце як викладача, як українського педагога”, — вважає Лошков.

Свою позицію Сімейкіна академії ще не надала. За словами першого проректора, у неї вимкнений телефон. Чи реагуватимуть на коментар викладачки правоохоронні органи, має з’ясувати СБУ, сказав Лошков.

“Вони займаються цим питанням. Це їхня парафія — давати правову оцінку”, — відповів проректор.

На питання, як відреагують у виші, чи може дійти до звільнення викладачки, Лошков сказав: “Буде розглядатись питання на кадровій комісії”.

Що відомо

  • Наталія Сімейкіна має46-річний стаж науково-педагогічної роботи, є кандидаткою філологічних наук, доценткою. Викладає історію світової літератури, сучасний літературний процес, історію античної літератури, історію зарубіжної літератури середніх століть, історію світової літератури ХIХ ст. та інші.
  • Тільки з початку 2021 року на сході України загинули троє українських захисників з Харківщини: Дмитро МироненкоВіктор Гелебрантта Андрій Теперик. Андрія Теперика поховали 14 квітня у селі Мартове Печенізького району. За увесь час бойових дій на Донбасі загинули не менш як 13 тисяч людей включно з цивільними, від 42 до 44 тисяч постраждали.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.