Василь Кузан в Івано-Франківську презентував книгу поезій “Три по сто”

Книгу поезій “Три по сто” презентував в Івано-Франківську уродженець Закарпаття, письменник Василь Кузан. Презентацію модерували Степан Процюк та Любомир Стринаглюк, пише Суспільне Карпати.

Письменник Ярослав Ткачівський каже, що назва збірки спочатку сприймається дещо іронічно. Проте насправді поезія Василя Кузана є глибокою.

“Мабуть, “Три по сто” у дорослих асоціюється з могоричем якимось. Проте поезія, вона має вимір, це – висока поезія. Василь Кузан відомий навіть однією піснею: “Золото Карпат”. Я вважаю, що його доля ще буде не тільки стрімкою, а він залишить помітний слід в українській літературі”, – розмірковує Ярослав Ткачівський.

Автор книги “Три по сто” Василь Кузан каже, що книжка до того, як бути виданою, “мандрувала” по видавцях понад чотири роки. У цьому, за його словами, є плюс, адже до неї увійшли і цьогорічні вірші.

“Коцепція, мені здається, є дуже оригінальною. “Три по сто” – це три розділи по 100 віршів. Хоча асоціації, можливо, викликає не такі. Перший розділ – це римована поезія, класична, другий розділ – це 100 сонетів, а третій – це верлібри і білі вірші”, – додав письменник.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.