Варшавський книжковий ярмарок відбудеться 9-12 вересня

Варшавський книжковий ярмарок відбудеться у вересні під відкритим небом. Як повідомляє chytomo.com, про це йдеться на сайті ярмарку.

Ярмарок проведуть 9-12 вересня. Він відбудеться на площі Дефіляд. Вхід на заходи буде вільним.

Країною-почесною гостею стала Чехія. Тематичні заходи відбудуться на Чеській сцені та павільйоні Чехії площею 300 м² . 9 вересня, під час офіційного відкриття ярмарку виступить чеська віолончелістка та співачка Дорота Барова. Також до участі запросили понад десять чеських письменників та письменниць, серед яких Радка Денемаркова, Марек Шінделка, Галина Міклінова, Томаш Змешкал, Міхал Айваз та інші. Крім того, на ньому відзначатимуть 85-ий день народження та 10-ту річницю смерті чеського драматурга, есеїста та політика Вацлава Гавела. Куратором чеських подій став керівник Чеського літературного центру Мартин Крафл. У межах програми Польська книжкова палата разом із експертами з Чехії планують обговорення книжкового ринку та розвиток читання у Польщі та Чехії, зміни на чеському видавничому ринку внаслідок пандемії.

Крім Чехії на ярмарку будуть представництва таких країн:

  • Іспанії, яку представлятимуть Посольство Іспанії у Польщі та Інститут Сервантеса;
  • на скандинавському стенді представлять, ​​переважно, данську літературу. Крім неї також будуть новинки шведської, норвезької, фінської та ісландської літератури. Організатори стенду – Goodbooks, ksiegarniadunska.pl та видавництво «Driada»;
  • офіційним представником Росії став Російський інститут літературного перекладу;
  • румунську літературу представить Румунський інститут культури.

На Варшавському книжковому ярмарку за ініціативи Польської книжкової палати також заплановані зустрічі з лавреатами Літературної премії Європейського Союзу.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Протягом усіх днів ярмарку триватимуть заходи дитячої програми. 9 і 10 вересня організатори допускатимуть на ярмарок шкільні групи, − для цього передбачена попередня онлайн-реєстрація. 11 і 12 вересня рекомендують відвідати заходи для дітей на сценах і тематичних зонах ярмарку.

Вдруге на ярмарку відбудеться літературний фестиваль «Кримінальна Варшава». На його сцені з 10 по 12 вересня проведуть близько двадцяти зустрічей та панельних дискусій. У його межах 11 вересня оголосять переможця конкурсу романів на кримінальну тематику.

Наразі формують програми Фестивалю коміксів, Зони фантастики і Професійну програму для видавців, бібліотекарів, перекладачів.

Нагадаємо, минулого року Варшавський книжковий ярмарок планували провести у травні, але скасували через пандемію коронавірусу.

Додамо, на Ярмарку відбудеться оголошення переможців польського конкурсу «Найкрасивіша книжка року», куди увійшла збірка «Антена» Сергія Жадана у перекладі Богдана Задури.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.