Вахтанг Кіпіані в Запоріжжі: рішення суду по «справі Василя Стуса» – це рецидив комуністичного мислення

Відомий український історик і публіцист Вахтанг Кіпіані в ефірі віжн-радіо «На дотик» відверто висловився про рішення Дарницького районного суду Києва щодо книги «Справа Василя Стуса». Про це повідомляє regionnews.net.ua.

Під час спілкування з ведучими віжн-радіо «На дотик» історик розказав про подробиці резонансного судового розгляду щодо книги «Справа Василя Стуса» та про те, як рішення суду зачепить самого Вахтанга Кіпіані. Зокрема, якщо рішення Дарницького суду вступить в силу, історику буде заборонено говорити про Віктора Медведчука в контексті справи Василя Стуса.
За словами Вахтанга Кіпіані, нинішня судова ухвала – це «рецидив, пов’язаний із специфічним комуністичним та радянським поглядом на світ, коли держава або її представники можуть нам щось дозволяти, а потім – забирати».
Але цей рецидив, на переконання Вахтанга Кіпіані, не буде успішним: «По-перше, Медведчук не настільки сильно впливає на політику в Україні. А по друге – суспільні настрої не дозволять цим рецидивістам позбавити нас можливості знати минуле».  Єдиним можливим виходом в цьому процесі історик бачить скасування рішення Дарницького районного суду Києва і «обнулення цієї ситуації».

Повний виступ Вахтанга Кіпіані в ефірі віжн-радіо “На дотик”.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.