В Ужгороді презентували альманах «Літературне Закарпаття 2021»

В Ужгороді презентували альманах «Літературне Закарпаття 2021», до якого увійшли твори майже пів сотні письменників регіону. Про це повідомляє prozahid.com.

Упорядник, поет, журналіст, голова Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України Василь Кузан відзначив, що видання такої антології вже стало традицією.

«Важлива ця праця тим, що показує зріз літературного життя краю за рік. Частина представлених творів написана авторами, які вже давно не публікували свої доробки, — зауважив Василь Кузан. — У нашому альманасі читачі можуть не тільки відкрити для себе нових авторів, а й побачити з іншого боку тих, кого давно знали, та ще й у різних жанрах».

За словами упорядника, у книзі зібрані сучасні поетичні, прозові, драматичні твори, переклади, нариси, література для дітей. Новаторством є те, що у розділі критики зібрані відгуки про праці закарпатських письменників від критиків з усієї країни. Увесь доробок подано в авторській редакції та без змін.

«Варто зауважити, що такий альманах є унікальним в Україні. Інші міста та області готують певні періодичні видання з поезією, гумористичними творами, тематичні брошури, але такого систематизованого збірника за рік немає ніде», — наголосив спікер.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

На презентації також повідомили, що видання подали на участь у Всеукраїнському рейтингу «Книга року», та анонсували появу нового альманаху. Унікальність останнього полягатиме в тому, що там буде представлена творчість молодих авторів, котрі ще не стали членами Спілки.

«Літературне Закарпаття 2021» вийшло тиражем 200 примірників, котрі передадуть у бібліотеки області та творчим спілкам.

Праця побачила світ у межах Програми підтримки видання творів місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню на 2021 – 2023 роки і за сприяння управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.