В УПЦ видали книгу про історію Православної Церкви на території України

Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на kdais.kiev.ua, книга являє собою короткий нарис історії Православної Церкви на території України.

У Київській Духовній Академії і Семінарії видали книгу «Українська Православна Церква: віхи історії».

«Вона охоплює події від початків християнства на Русі до сьогодення. Події церковної історії зображені на тлі суспільно-політичного та культурного життя як у середині країни, так і на міжнародній арені у відповідні епохи. Це дозволяє краще зрозуміти звивистий шлях, який пройшла Українська Православна Церква за свою більш ніж 1000-літню історію», – відзначили в КДАіС.

Видання здійснено з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія і за сприяння керуючого справами УПЦ митрополита Антонія (Паканича), який також є головою редакційної колегії книги.

У видавничу групу увійшли: ректор Київської духовної академії і семінарії професор єпископ Сильвестр, проректор з науково-богословської роботи професор Володимир Бурега, вчений секретар доцент протоієрей Василій Яковчук та викладач ієромонах Митрофан (Божко).

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Книга рекомендована до друку Вченою радою Київської духовної академії і семінарії та підготоване до друку Видавничим відділом Української Православної Церкви.

Видання оздоблено численними ілюстраціями і розраховане на широке коло читачів. Спеціально для цієї книги були підготовані карти Київської Митрополії в різні періоди її існування.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.