В Україну не пустили відомого російського письменника

У четвер, 23 травня, в Україну не пустили російського письменника Антона Антонова-Овсієнка, який активно виступає проти президента РФ Володимира Путіна. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Ян Валетов.
«Вчора ввечері на кордоні, в Жулянах, не пропустили в Україну Антона Антонова-Овсієнка, автора книги Три війни Росії з Україною, російського ліберала, людину вільних проукраїнських поглядів», – написав він.
За даними Валетова, російському письменнику заборонений в’їзд з 9 червня 2018 року, але з яких причин – невідомо. «Він ворог Путінського режиму, друг нашої країни, справжній російський патріот, який бореться за демократичну Росію. Чому так зробили? Загадка. Але мені соромно, що ми так ставимося до тих, хто любить Україну і переживає за неї. Ще не знаю, чим закінчилося, Красовицький Олександр боровся за свого автора, але в 5.35 Антона чекав зворотний літак на Мінськ», – зазначив Валетов.
У коментарях користувачі відзначають, що письменникові заборонили в’їзд в Україну через те, що він незаконно відвідував окупований Крим.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал