В українських книгарнях з’явиться нове видання «Гаррі Поттера»

10 жовтня світ побачить нова ілюстрована книга «Гаррі Поттер і в’язень Азкабану» з ілюстраціями Джима Кея. Переклад та видання українською підготувало видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га».
У 2015 році британських художник Джим Кей, спільно з видавництвом Bloomsberry Publishing випустили першу частину з серії про Гаррі Поттера. Ця серія особлива своїми ілюстраціями, які вдихнули нове життя в історію про «хлопчика, який вижив» та викликала нову хвилю уваги до творів Джоан Ролінґ, повідомляє сайт «Друг читача».
Особливість ілюстрацій Джима Кея у деталізації, авторському стилі та новому баченні головних героїв. Художник зазначає, що обличчя персонажів не схожі на кіноакторів, а створені саме з описів книг. Особливого шарму новій ілюстрованій серії надає подарунковий формат та поліграфічне виконання.
У 2016 році «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га» уже видало дві книги «поттеріани» із ілюстраціями Джима Кея. Нагадаємо, ілюстратором першого українського видання є художники Владислав Єрко та Віктор Бариба. Їх обкладинки вважаються одними із найгарніших у світі. Першу книжку про Гаррі Поттера «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га» презентувала в ніч з 13 на 14 квітня 2002 року. То було грандіозне шоу на нічному Хрещатику, на яке зібралося більше тисячі людей з дітьми. Переклад 5-го, 6-го та 7-го томів українські читачі мали змогу прочитати чи не найпершими в світі після англомовних «поттероманів».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал