В Україні створено нову міжнародну нагороду – медаль "Івана Мазепи"

 
Першими нагородженими медаллю «Івана Мазепи» стали видатні українські письменники Валерій Шевчук, Юрій Мушкетик, відомий письменник і меценат Іван Корсак, знані письменники та перекладачі з Польщі – Войцех Пестка і Болгарії – Димитр Христов, відомий український меценат та громадський діяч Віктор Кияновський, повідомляє Буквоїд.
Міжнародна літературно-мистецька Академія України для відзначення заслуг громадян України, а також іноземних громадяни та осіб без громадянства, які проявили себе у сфері мистецтва і науки, як видатні творці, організатори та меценати, рішенням Правління від 22 січня 2016 року заснувала медаль «Івана Мазепи».
Згідно з «Положенням про нагородження» міжнародною медаллю «Івана Мазепи» відзначаються: письменники, літературознавці, перекладачі, журналісти, художники, композитори, музиканти, а також люди інших творчих професій, які працюють у галузях культури і науки, за значні особисті досягнення, за вагомий внесок у національну культурну скарбницю, виведення національних культурних надбань на міжнародні обшири, за привнесення напрацювань світової культури й науки у контекст духовних цінностей України.
Медаллю також можуть нагороджуватися меценати, політичні та громадські діячі, люди різних професій, котрі підтримують мистецтво і науку фінансово, пропагують їх чи сприяють їхньому розвитку у будь-який інший спосіб.
Згідно з Положенням, медаль «Івана Мазепи» є громадською відзнакою. Нагородження медаллю здійснюється одноразово. Медаль вручається разом із посвідченням встановленого зразка. Носиться з лівого боку грудей і розміщується в ряді зліва направо – після державних нагород України та відомчих відзнак.
Рішення про нагородження медаллю ухвалює Правління Міжнародної літературно-мистецької Академії України.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал