В українському видавництві побачить світ роман про Моцарта в сучасному світі

За місяць у «Видавництві Старого Лева» побачить світ нова історія від українського письменника, автора українських бестселерів «Франческа. Повелителька траєкторій» та «Франческа. Володарка офіцерського жетона» Доржа Бату. 

У центрі сюжету – Вольфганг Амадеус Моцарт, який потрапив у сучасний світ, повідомляє ukrinform.ua.

«Я перелопатив тонни літератури у електронних архівах Бібліотеки Конгресу США і консерваторії Моцартеум. Перечитав кілометри його листування та листування його сучасників. І спробував зобразити того Вольфа, яким я його побачив у його листах, у описах, і звісно, у його музиці», – розповів про роботу над своєю новою книгою «Моцарт 2.0» сам автор.

Він наголосив, що з Моцартом у музичному світі «такі самі проблеми, як і з Шевченком в Україні. Вони сакралізовані. З них зробили ікони, знаки і символи. А поміж тим, генії — це звичайні люди. Зі своїми примхами та недоліками».

На сторінках нового роману – всесвітньо відомий композитор Вольфганг Амадеус Моцарт, що опинився у Нью-Йорку ХХІ століття з усіма його перевагами та недоліками.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як розповіли у видавництві, роман «Моцарт 2.0» цілком і повністю занурить читача у світ головних героїв – і не лише за рахунок майстерних описів автора, а й завдяки інтерактивній складовій книжки.

Текстова частина роману доповнюється численними QR-кодами з відеороликами, які збагачують його музикою Моцарта, краєвидами Нью-Йорку та коментарями автора, разом з яким читач прогуляється місцями розгортання подій книги.

У книжці тісно переплітаються вигадка й реальні та дуже цікаві факти про життя і творчість Моцарта, детективний сюжет за участі нової подруги композитора офіціантки Стейсі та роздуми про сенс життя. На полицях книжкових магазинів книга «Моцарт 2.0» з’явиться у травні.

Художнє оформлення виконала Юлія Самелюк.

Диригент та співзасновниця і арт-директорка Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt Оксана Линів так прокоментувала новий роман Бату: «Живий, грайливий, неочікуваний твір. Відчуття, що не прочитав книгу, а подивився блискучу кінокартину з дотепною режисурою та яскравими персонажами. Попри доступність і динамічне розгортання історії, в кожному епізоді дізнаєшся чимало цікавого про творчість, життя та епоху головного героя».

Вона додала, що по завершенню одразу поглинає відчуття, що не хочеш прощатися з улюбленими героями і обов’язково мусиш дізнатися продовження історії.

«А ще ця книга – невимушене втілення найзаповітнішої мрії: особисто познайомитися і прогулятися з улюбленим композитором – Моцартом”, – сказала Линів.

Як відомо, Дорж Бату (Андрій Васильєв) – український письменник бурято-монгольського походження. Громадянин США. Автор дилогії «Франческа. Повелителька траєкторій» і «Франческа. Володарка офіцерського жетона» та роману «Моцарт 2.0». Народився і виріс в Бурятії, закінчив Бурятський державний університет. За освітою історик-сходознавець, спеціаліст з історії Китаю.

Працював телевізійним журналістом на загальнонаціональних каналах «1+1» та «Інтер». Переїхавши до США, працював кореспондентом «Голосу Америки» та «ТСН». Член Медіакорпусу ООН. У 2013 році покинув журналістику і став працювати у авіакосмічній галузі. Нині Дорж Бату – математик, спеціаліст з траєкторій космічних апаратів.

 Фото: wikipedia