В Україні заснували проєкт “Ретроспектива українського джазу”

Організатори VINNYTSIA JAZZFEST анонсували старт мистецького проєкту “Ретроспектива українського джазу”. Вони просять колег та прихильників цього музичного жанру поділитися своїми спогадами та світлинами.

Одна із ініаторок проєкту — продюсерка фестивалю, заслужена артистка України Ірина Френкель.

“Для нас створення ретроспективи є дуже важливим, тому що наразі не існує єдиної бази даних, яка пов’язана з розбудовою джазового ринку за часів незалежності. Ми вирішили, що маємо показати шість відео про п’ятирічки українського джазу, а також видати книгу про джаз в Україні з 1991 року”, — повідомила Френкель під час брифінгу в Укрінформ.

Вона закликала всіх охочих долучитися до створення книги та відеосюжетів.

“Запрошуємо всіх колег, організаторів джазових фестивалів, артистів-джазменів, прихильників джазу, які мають світлини, спогади, відеозаписи. Це дуже важливий компонент джазової ретроспективи”, — каже продюсерка.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

За її словами, книгу, створену у межах проєкту “Ретроспектива українського джазу“, планується перекласти англійською мовою та розмістити на відкритих інформаційних джерелах задля, щоб історію становлення українського джазу побачили люди за кордоном.

Що відомо

  • ХXV міжнародний фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST цьогоріч триватиме протягом 1-3 жовтня.
  • Фестиваль з 1996 року щорічно проводиться восени у місті Вінниця. У заході беруть участь відомі джазові музиканти з України, Польщі, Швейцарії, Сполучених Штатів Америки та інших країн.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.