В Україні забороняють ввозити і розповсюджувати всю видавничу продукцію з росії

В Україні призупиняється видача та зупиняється дія дозволів на ввезення видавничої продукції з території держави-агресора. Відповідний наказ розміщено на офіційному сайті Державного комітету з питань радіо і телебачення.

Рішення Держкомтелерадіо прийнято на початку березня у зв’язку з відкритою та широкомасштабною військовою агресією РФ проти України та з метою недопущення культурного та інформаційного впливу держави-агресора на суспільні настрої українців.

 

Нагадаємо, що у 2016 році розпочали діяти обмеження на ввезення книг із росії, всі книги з росії піддаються перевірці щодо наявності у них антиукраїнського змісту. Її здійснює Експертна рада при Держкомтелерадіо України. Видавнича продукція, у якій ідеться про ліквідацію незалежності України, порушення її суверенітету і територіальної цілісності, пропагуються комуністичні або націонал-соціалістичні тоталітарні режими, держава-агресор і, зокрема, її органи влади, дозволу на ввезення і розповсюдження в Україні не отримує. 

 

Протягом 2017-2020 років Держкомтелерадіо надав 4274 відмови імпортерам на ввезення книжкової продукції з рф. Більшість відмов стосувалася подачі неповного пакету документів заявниками, а у 274 випадках – антиукраїнського змісту, виявленого у виданнях.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

У 2021 році в Україну заборонили ввезення 291 російського пропагандистського видання, а список книжок, дозволених до ввезення, збільшили на 4140 видань. Крім того, у 2021-му році в Україні видали менше дозволів на ввезення книжок із росії, ніж у 2020-му.