В Україні з’явиться музей Івана Марчука

Відповідний указ підписав глава держави.

Президент Зеленський своїм указом розпорядився створити музейно-культурний центр сучасного мистецтва Івана Марчука. Як повідомляє meta.ua, протягом місяця уряд і представники творчої громадськості повинні розробити концепцію щодо створення музею, а також забезпечити його інформаційну кампанію.

Також на Кабмін покладено обов’язок виділити кошти на реконструкцію будівель, в яких буде розміщуватися музей. Розглядається можливість і благодійної допомоги при створенні центру Івана Марчука.

12 травня Володимир Зеленський разом з дружиною побував на виставці художника, привітавши його з 85-м днем ​​народження. В ході спілкування Зеленський виступив з ініціативою створення музею одного з найвідоміших майстрів пензля сучасності.

Іван Марчук народився 12 травня 1936 року в селі Москалівка нині Тернопільської області. У роки радянської влади роботи художника заборонялися, а сам він переслідувався радянськими спецслужбами.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Під час “перебудови” Марчук покинув Україну і жив за кордоном. Тут до нього прийшов довгоочікуваний успіх і слава. У 2001 році Іван Степанович повернувся на батьківщину. У 2007 році британське видання The Daily Telegraph включило українського художника в число ста найвидатніших геніїв сучасності.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.