В Україні вийшла книжка про солідарність поляків з Майданом

Підтримка поляками українців під час Революції Гідності у Києві дочекалася спеціальної публікації. Книжка «Польська солідарність з Майданом» вийшла друком у київському видавництві «Дух і літера». У ній помістили, зокрема, спогади поляків, котрі підтримували Майдан у 2013-2014 роках, повідомляє k-z.com.ua з посиланням на Польське радіо.

Як наголосив один з редакторів книжки Леонід Фінберг, жодна країна не продемонструвала українській Революції Гідності такої підтримки на всіх рівнях: державної влади, територіальних громад воєводств і міст, громадських організацій, приватних осіб і компаній, як Польща. За його словами, польська солідарність з Майданом з українського погляду була найефективнішою та найбільшою. Так відбувалося, на його думку, зі зрозумілих причин, оскільки як поляки, так і українці, керуються гаслом «За нашу і вашу свободу».
Леонід Фінберг додав, що головна частина опублікованих у книжці текстів становлять записи спогадів людей, котрі у Польщі організували допомогу для Майдану – зокрема, лікарів, волонтерів, священиків, тих, котрі збирали гроші та одяг, тих, котрі перевозили через кордон медичну та іншу допомогу.

Фото duh-i-litera.com

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал