В Україні вийде друком книга для дітей про безпечну поведінку в мережі

Видавництво #книголав представить новинку для дітей про те, як безпечно користуватись інтернетом.

Як повідомляє ms.detector.media, про це йдеться у пресрелізі від видавництва, отриманому MediaSapines. Книга матиме назву «Життя онлайн. Як уберегтися від кібербулінгу, вірусів та інших халеп в інтернеті».

У книзі буде низка практичних порад, як створювати сторінки у соцмережах, будуть там і правила поведінки з інформацією, приватними даними, взаємодії з користувачами й дотримання авторського права.

Крім того, у книжці є інформація та корисні підказки щодо секстингу, кібербулінгу та інтернет-шахрайства. Розуміючи, як працює інтернет та як його можна використовувати, щоб нашкодити іншим, дитина зможе захистити свої дані в мережі та дізнатися, куди можна звернутися по допомогу.

«Книжка «Життя онлайн. Як уберегтися від кібербулінгу, вірусів та інших халеп в інтернеті» має бути настільною в кожній родині, де ростуть майбутні інтернет-користувачі. Цифровий світ не стоїть на місці і має свої недоліки. Аби уникнути неприємних та навіть травматичних інцидентів, батькам варто спостерігати за історією пошуків дитини та розповідати їм про можливі небезпеки. А ще краще — дати їм посібник, який детально пояснить, як захистити себе в інтернеті», — коментує Світлана Павелецька, співзасновниця видавництва.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Саме тому першими читачами книжки «Життя онлайн…» стали заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан та засновниця інформаційно-освітнього проєкту #Stop_sexтинг Анастасія Дьякова.

В Україні популяризацією цифрової грамотності займається Міністерство цифрової трансформації. Сьогодні вони активно досліджують і питання захисту дітей у мережі.

Поява книжки для дітей «Життя онлайн. Як уберегтися від кібербулінгу, вірусів та інших халеп в інтернеті» стане якісним доповненням до ініціатив та проектів, які вже займаються кібербезпекою дітей. Видання знадобиться і дітям, і батькам, які хочуть знати, як правильно пояснити дитині правила поведінки в мережі.

Книга буде наявна у продажу у червні та уже доступна для передзамовлення. Видання з’явиться за підтримки Креативної міжнародної дитячої школи (КМДШ).