В Україні видали англійською мовою книгу “Битва за Ірпінь”

Вийшло друком англомовне видання книги-хронології “Битва за Ірпінь” під однойменною назвою “Battle of Irpin”. Як повідомив автор книги Петро Щербина, англомовне видання вже презентовано у Вашингтоні на міжнародному дипломатичному форумі Meridian Diplomacy Forum 2023 та у Дубліні (Ірландія), а також передано до ряду бібліотек Європи та США, зокрема, до Бібліотеки Конгресу США.

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина“.

Книгу “Battle of Irpin” видано приватним коштом одного з друзів автора, який таким чином зробив свій внесок у поширення інформації про злочини росіян при спробі “взяття Києва за три дні”. На обкладинці книги “Battle of Irpin” розміщено QR-код із посиланням на англомовну версію фільму “Форпост Ірпінь” Петра Щербини – “Outpost Irpin”.

Фільм “Форпост Ірпінь” створено на основі книги “Битва за Ірпінь” з використанням відеоматеріалів безпосередніх учасників тих подій. Його презентували до річниці визволення Ірпеня. Українську версію фільму озвучив український рок-музикант, лідер гурту “Друга Ріка” Валерій Харчишин, а англійською мовою – Народний депутат України Мар’ян Заблоцький.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Форпост Ірпінь” доступний за посиланням, на платформах YouTube та Megogo. Він вже вийшов в ефірі телеканалу “ПравдаТут” та на одному із провідних телеканалів Грузії.

Нагадаємо, 27 січня 2023 року у Музеї історії Києва відбулась презентація книги “Битва за Ірпінь” журналіста Петра Щербини. У книзі видавництва “Саміт-книга” міститься щоденна хронологія подій в Ірпені з 24 лютого по 2 квітня 2022 року: боїв за місто та життя після його деокупації. Також у книзі зібрані враження про події в Ірпені 2022 року міністра закордонних справ Великобританії Джеймса Клеверлі, Міністра оборони Нової Зеландії Пені Хенаре, президентки Греції Катерини Сакелларопулу, японського піаніста Темпей Накамура, головнокомандувача Збройних сил Литви Вальдемараса Рупшіса, французького кінорежисера-документаліста Філіпа Азуле.

У книзі “Битва за Ірпінь” увіковічнені імена Героїв з числа місцевої тероборони, які віддали своє життя у боях за Ірпінь, представлено список підрозділів, що виконували бойові завдання в районі міста Ірпінь та історичну довідку про Ірпінську битву 1918 року між військами УНР та радянською армією. Книгу ілюструють фотоматеріали, які відобразили боротьбу ірпінчан за своє місто. Серед них – найперша фіксація фотографом ITV Олегом Грибом фосфорних боєприпасів, скинутих російськими військами на Ірпінь.

Над книгою працювали: автор Петро Щербина, видавці Іван та Марія Степуріни, фотограф Олег Гриб, фотограф Юрій Верес, ілюстратор Вадим Грінченко, художник Владислав Задворський, художниця Катерина Ведмідь. Українську версію книги було видано за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України – вона стала однією ж переможниць мистецького конкурсу книг на зміцнення національної єдності.

mykyivregion.com.ua