В Україні видадуть книжку Звіада Гамсахурдії

До кінця поточного року українською мовою побачить світ автобіографія батька сучасної грузинської державності Звіада Гамсахурдії.

Як повідомляє bastion.tv, відповідний анонс на своїй сторінці у Facebook виклав директор видавництва “Zалізний Тато” Дмитро Савченко.

За його словами, постать першого президента Грузії, як і лідера Чеченської Республіки Ічкерія Джохара Дудаєва, є доволі знаковою та необхідною для розуміння подій на Кавказі у 1990-х роках.

«Звіад Гамсахурдія — обличчя грузинського націоналізму та непогамовно-антиросійських настроїв. Дисидент і в’язень совєцької репресивної системи одним з перших на просторах СССР став прокачувати тему незалежності. Парад суверенітетів почався власне з подій у Баку та Тбілісі. Наразі наша команда дошліфовує автобіографічну книгу. Згодом розпочнемо марафон з її передзамовлення», — прокоментував ситуацію Дмитро Савченко.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.