В Україні створили радіо для популяризації білоруської музики

Український проект «РокРадіо» на базі власної онлайн-платформи запустив в ефір радіо стрім «РокРадіоBY», на якому бажаючі можуть слухати музику білоруськомовних сучасних та культових гуртів, пише Espreso.tv.

Окрім білоруських, тут також будуть представлені й популярні українські рок-гурти.

«Проект тільки стартував, але в планах уже є створення блоків новин, авторських програм та іншого щодо сучасної білоруської культури без диктаторських обмежень», — кажуть засновники нового білоруського радіо в особі українського радіопродюсера Олега Вдовиченка та керівника Білоруської Ради культури Сергія Будкіна.

«Велика кількість представників музичної індустрії змушена була залишити Білорусь, а велика кількість творів перебуває під забороною. «РокРадіоBY» має на меті стати майданчиком для таких білоруських музикантів у стилі рок, а також для тих діячів, які підтримують справжню білоруську айдентику. Радіо покликане стати острівцем білоруського та українського року, а згодом стартовим майданчиком спільних культурних проектів», — зазначають творці «РокРадіоBY».

Слухати по радіо творчість білоруських музичних гуртів можна  за посиланням.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У планах радіо робити інтерв’ю з білоруськими опозиційними культурними, політичними діячами, представниками та військовими полку Кастуся Калиновського, за підтримки якого виникла радіостанція, а також українців, які підтримують ідею вільної Білорусі як дружньої України країни.

Крім того, передбачається “поява в ефірі блоків новин про події в Україні”.

«Це будуть новини із фронту, культурні ініціативи, українсько-білоруські відносини. З огляду на рівень цензури та пропаганди в офіційних білоруських медіа така опція дозволить білорусам отримувати достовірну інформацію про події в Україні», — упевнені організатори «РокРадіоBY».