В Україні створили проєкт ретроспективи вітчизняного джазу

Організатори фестивалю «VINNYTSIA JAZZFEST» оголосили про старт мистецького проєкту «Ретроспектива українського джазу». Вони просять прихильників жанру й джазменів ділитися спогадами та світлинами.

Про це Ольга Ліцкевич пише для видання «Суспільне | Культура», посилаючись на «Укрінформ».

«Для нас створення ретроспективи є дуже важливим, тому що наразі не існує єдиної бази даних, яка пов’язана з розбудовою джазового ринку за часів незалежності. Ми вирішили, що маємо показати шість відео про п’ятирічки українського джазу, а також видати книгу про джаз в Україні з 1991 року», – розповіла на презентації проєкту одна з його ініціаторок, продюсерка фестивалю «VINNYTSIA JAZZFEST», Заслужена артистка України Ірина Френкель.

Пані Ірина запросила всіх колег, організаторів джазових фестивалів, артистів-джазменів, прихильників джазу, які мають світлини, спогади, відеозаписи тощо, долучатися до процесу створення книги та відеосюжетів. «Це дуже важливий компонент джазової ретроспективи», – підкреслила вона.

За словами Ірини Френкель, книгу, створену у межах проєкту «Ретроспектива українського джазу», планують перекласти англійською та розмістити у відкритих джерелах для того, «щоб історію становлення українського джазу побачили люди за кордоном».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, Міжнародний джазовий фестиваль «Єдність» відбудеться вдев’ятнадцяте. Цьогоріч фестиваль одноденний (17 липня), проте, за словами організаторів, різностильовий.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.