В Україні створили аудіоверсію книги Вікторії Амеліної «Дім для Дома»

На платформі «Абук» вийшла аудіоверсія книги «Дім для Дома» письменниці Вікторії Амеліної, яку вбили російські окупанти. Увесь прибуток від продажу аудіокнижки передадуть сімʼї авторки.

Про це повідомили на сайті платформи.

«Смішний пудель, на ім’я Дом, розповідає нам історію родини — старого полковника та кількох поколінь жінок. І пес, і люди почуваються ніяково у невеличкій львівській квартирі, де жив раніше… Яка різниця хто? Камені не розкажуть. Або розкажуть — якщо маєш собаче чуття. Та хіба є історії, які допоможуть — полковнику зі сходу України чи хоча б його псові — нарешті відчути себе вдома у Львові 90-х? Здається, до чужої скрині вже ніколи не підібрати ключа. Вже ніколи не відпустити штурвал винищувача. Ніколи ні пес, ні стіни не приймуть нових господарів. Але буває, чужа таємниця виявляється й твоєю також. І, можливо, героям цієї історії таки вдасться віднайти дім», – йдеться в анотації до книги.

Довідково: Вікторія Амеліна –  українська письменниця та громадська діячка, лауреатка національної премії «Коронація слова» 2014 року за лірику. Її романи «Синдром листопаду, або Homo Compatiens», «Дім для Дома» та видання для дітей «Хтось, Або Водяне Серце» отримали чимало літературних відзнак та нагород.

Письменниця загинула унаслідок російського ракетного удару по Краматорську. В момент обстрілу міста ракетами «Іскандер» вона перебувала в ресторані разом із делегацією колумбійських журналістів та письменників. Президент України Володимир Зеленський відзначив її орденом «За заслуги» III ступеня посмертно.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

kultura.rayon.in.ua