В Україні шукають сучасні книжки для екранізації

У 2021 році вдруге відбудеться Book Pitch, книжковий пітчинг від “Книжкового Арсеналу” та Одеського міжнародного кінофестивалю. Мета проєкту – знайти сучасні українські книжки для їх подальшої екранізації. Про це повідомляється на сайті ОМКФ.

Проєкт Book Pitch було започатковано у 2020 році Міжнародним фестивалем «Книжковий Арсенал» та Одеським міжнародним кінофестивалем. Мета книжкового пітчингу — знайти сучасні українські книжки, що мають потенціал для подальших екранізацій як художні фільми.

Переможці отримають призи від Книжкового Арсеналу та ОМКФ, а також нагоду представити свій твір найкращим українським продюсерам і режисерам.

Заявки на участь у Book Pitch приймаються з 13 травня до 11 червня включно. Після опрацювання селекційною комісією буде обрано 8-10 фіналістів, які зможуть представити свої твори українським та міжнародним інвесторам кіноіндустрії для потенційної екранізації. Під час Х Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» (23-27 червня) також відбудеться спецпрограма BookWatchers. В її межах пройде навчання пітчингу для літературної спільноти. Фінал пітчингу відбудеться наприкінці липня 2021 року.

Подача заявки на Book Pitch:

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

  • Для участі у проекті допускаються літературні художні твори, опубліковані у 2019-2021 роках, накладом не менше 1000 примірників, які мають потенціал для екранізації (художній ігровий фільм).
  • Перевагу матимуть твори, презентовані на міжнародних фестивалях і книжкових ярмарках, володарі премій та нагород.
  • Аплікант гарантує, що має необхідні права на екранізацію твору.
  • Заявки приймаються від авторів, видавництв і літагентів. Один подавач може подати не більше 5 творів.