В Україні працюють над “Книгою катів” – збірником відомостей про кожного військового злочинця фашистської росії

Аналогічний каталог створив Ізраїль після Другої світової війни.

В Україні йдуть активні роботи над “Книгою катів”. Це буде велика збірка відомостей про кожного військового злочинця Російської Федерації, який здійснював звірства проти нашої країни і мирного населення під час війни. Зараз досліджується, перевіряється і верифікується величезна кількість даних для їх подальшого внесення в каталог.

Про активну роботу над “Книгою катів” розповів на нещодавньому брифінгу заступник голови Офісу президента України Андрій Смирнов.

“За координації Офісу президента спільно з органами досудового розслідування, розвідувальними органами та Мінцифри проводиться щоденна робота з підготовки “Книги катів” — збірника відомостей про кожного військового злочинця Росії, причетного до війни і звірств, які відбувалися і відбуваються на території України. Досліджується, перевіряється і верифікується величезний масив інформації, який згодом буде доступний нашим громадянам і всьому цивілізованому світу”, — заявив Смирнов.

Про створення “Книги катів” на початку квітня вперше згадав президент Володимир Зеленський. Це сталося після того, як стало відомо про звірства росіян у Бучі та інших населених пунктах Київської області. Потім президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен підтвердила, що Україна отримає технічну та фінансову підтримку для проведення слідчих дій.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Протягом квітня в нашу країну прибували експерти, які вже займаються вивченням військових злочинів РФ. Наприклад, окремі групи прислали Франція і Словаччина. А прокурор Гаазького трибуналу назвав Україну “місцем злочину”, коли відвідав Бучу.

unian.ua