В УКФ планують збільшити фінансування, співпрацюючи з «економічними гігантами»

Український культурний фонд (УКФ) веде перемовини з українськими компаніями для залучення позабюджетного фінансування на наступний рік. Про це повідомляє tyzhden.ua з посиланням на голову Фонду Владислава Берковського. Водночас про вже укладені договори наразі не йдеться.

«Ми уже маємо офіційну зацікавленість (тобто не ми самі ініціювали, а навпаки: до нас звернулись) від декількох потужних економічних гігантів України, від декількох корпорацій. Але тут питання в тому, що треба повністю пропрацювати всі договори, умови, співфінансування тощо. Ці пропозиції надійшли буквально у жовтні – на початку листопада, ми маємо відпрацювати повністю всю юридичну складову», – зазначив Берковський.

11 листопада у Фонді повідомили, що запланований бюджет на наступний рік складе 588,3 млн грн. Однак це не повна сума. Йдеться лише про гроші на грантову підтримку. Загальний бюджет на 2022 рік заплановано у розмірі 703 млн грн. При цьому, за словами Берковського, загальна сума грантових заявок, які надходять до УКФ становить «10-12 млрд грн».

Позабюджетне фінансування, за словами голови УКФ, цього року склало 7,5 млн грн. На наступний рік підтверджено таке фінансування на суму 30 млн грн.

«Мова про регіональні програми, у нас налагоджено співпрацю з трьома містами – це Дніпро, Одеса, Чернівці. І це 50 на 50, тобто 50% йде з коштів Українського культурного фонду, а 50% фінансування власне з цих міст. 20 млн грн з Дніпра, 5 млн грн з Одеси, 5 млн грн із Чернівців», – зазначив Берковський.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.