В Софії презентували книгу про болгарський перiод життя Михайла Драгоманова

Заступниця голови фундацiї «Мати Україна» Антонiна Якiмова презентувала в посольствi України в Софії свою монографiю «Болгарський перiод життя професора Михайла Драгоманова».

Як передає ukrinform.ua, про це повідомляє диппредставництво у Твіттері.

Видання розповідає про роль Драгоманова у встановленні першого болгарського університету; вплив вченого з європейським ім’ям на розвиток болгарської науки кінця ХІХ ст.; зв’язки Драгоманова з болгарськими вченими та становленню українсько-болгарських гуманітарних контактів; внесок вченого у становлення україністичних досліджень у Софійському університеті ім. Климента Охридського, розповідається на сторінці диппредставництва в Фейсбуці.

У книзі також приділено увагу ініціативі створення першого болгарського наукового журналу «Сборник за народни умотворения, наука и книжнина» і традиціям вшанування пам’яті Драгоманова в Болгарії.

Крім того, було окремо обговорена подальша презентація збірника «Драгоманiвськi студiї» за матеріалами XI-XIV наукових конференцій, які пройшли у Софійському університеті упродовж 2016-2020 рр.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як зазначається, посольство висловило глибоку вдячність Якімовій «за копітку працю на ниві дослідження та популяризації українсько-болгарських культурних і наукових контактів».

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.