В Раді нарешті зареєстровано законопроєкт про заборону діяльності російської церкви в Україні

Законом передбачається повна заборона будь-яких релігійних організацій та установ, які входять до складу чи визнають у будь-якій формі підлеглість у канонічних, організаційних, інших питаннях РПЦ.

Про це у Facebook повідомила співголова «Європейської Солідарності» у ВРУ Ірина Геращенко.

Фракція  за ініціативи народного депутата Миколи Княжицького зареєструвала проєкт закону, що має на меті заборону діяльністі російської православної церкви на території України.

«Те, що в Лаврі антиукраїнське кремлівське кубло, яке не має нічого спільного з релігією і церквою, було зрозуміло давно. Тільки зараз СБУ прийшли туди з обшуками. Вітаємо таку реакцію, але й уважно слідкуємо, чим воно закінчиться: чи тільки картинкою для телемарафону, чи реальними діями», – пише Геращенко.

Геращенко нагадала, що в парламенті вже 8 місяців блокується створення ТСК по московському патріархату. Міністерство цензури не зробило жодних кроків щодо передачі історичних приміщень Лаври під потреби музеїв і культури,  зауважила депутатка. Вона також зазначила, що чиновники з Банкової, які є прихожанами московського патріархату, блокують перехід парафій до ПЦУ.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Армія, Мова, Віра – фундамент держави, це сьогодні чернз катарсис усвідомлюють ті, хто ще вчора знущався з Томоса. Тож прийшов час припинити загравати з МП, бо це ніяка не церква, а ідеологічна організація просування «русского мира», – констатує народна депутатка.

«Разом з колегами з «Європейської Солідарності» направили на уряд звернення з вимогою негайно розірвати оренду з МП, за якою Лавра використовується кремлівськими агентами», – зазначила Геращенко.

Вона також повідомила про новий законопроєкт, який заборонить діяльність російської церкви в Україні.

  • Також даним законом передбачається повна заборона будь-яких релігійних організацій та установ, які входять до складу чи визнають у будь-якій формі підлеглість у канонічних, організаційних, інших питаннях РПЦ.
  • Метою законопроєкту є запобігання загрозам національній безпеці України та забезпечення порядку, адже занадто довго РПЦ проводила відверту антиукраїнську та диверсійну діяльність і адвокатувала всі дії злочинного російського режиму.
  • Діяльність православних релігійних організацій в Україні має проводитись з урахуванням Патріаршого та Синодального Томосу, наданого Українській Православній Церкві та Українській державі.

«Звільнення України від РПЦ це ще один крок до вільної та незалежної України», – переконана співголова фракції.

bigkyiv.com.ua