В окупованому Криму російські спецслужби затримали двох учасників покладання квітів до пам’ятника Шевченку

В окупованому Криму співробітники ФСБ Росії затримали двох присутніх на акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня.

Про це повідомляє Крим.Реаліі.

Мешканку Алушти Єлизавету Павленко і уродженця Кривого Рогу Владислава Єсипенка затримали 10 березня. В цей же день вони перестали виходити на зв’язок.

За інформацією ЗМІ, Єлизавету Павленко відвезли додому, де почали проводити обшуки, які тривали близько восьми годин. У неї вилучили техніку та особисті речі. Станом на ранок 12 березня вона перебуває вдома.

Владислава Єсипенка відвезли в невідомому напрямку, а пізніше стало відомо, що він знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання в окупованому Сімферополі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Дружина Єсипенка повідомила, що її чоловіка підозрюють у незаконному виготовленні вогнепальної зброї. Його незаконно заарештували до 11 травня.

У вівторок, 9 березня, у тимчасово окупованому Росією Севастополі місцеві жителі вшанували пам’ять Тараса Шевченка про – до міського пам’ятника поклали букети в тонах українського прапора.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.