В одеській квартирі Михайла Жванецького облаштують музей

З одеської квартири Михайла Жванецького на Старопортофранківській, 133 зроблять музей, повідомляє dumskaya.net.

Відповідний проєкт рішення про створення комунального закладу «Одеський муніципальний музей-квартира Михайла Жванецького» винесено на майбутню сесію муніципальних зборів. Цим же рішенням планують затвердити статут КУ.

«Установа створена з метою вивчення, збереження, використання та популяризації пам’яток та інформації, пов’язаної з життям і творчістю видатного письменника і сатирика Михайла Жванецького, а також для залучення громадян до надбань національної літератури», – йдеться в проекті документа.

Керувати музеєм буде директор, який призначається на п’ять років за конкурсом. Музейні зібрання самого Жванецького, які зберігаються у квартирі, за згодою родичів будуть передані в користування КУ.

Діяльність музею буде фінансуватися за рахунок бюджету міста. У пояснювальній записці до проєкту рішення зазначено, що попередньо мова йде про 850 тисяч гривень. Правда, не уточнюється, на який період ця сума виділяється.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.