В Одесі збираються видати останню книгу Жванецького

В Одесі готують до перевидання останню створену за життя Михайла Жванецького книгу «Сонце. Море. Аркадія». Книга побачила світ в 2018-му році за підтримки ТИС. Правда, тоді надрукували всього чотири тисячі штук. А зараз цю книгу готують до перевидання. Як повідомляє culturemeter.od.ua, про це заявив на своїй сторінці в Фейсбуці меценат проекту Андрій Ставніцер.

«Ідея видати книгу Михайла Михайловича мене переслідувала довго, і весь процес її виробництва я переживав з хвилюванням, як студент перед вирішальним іспитом. Знати, що прямо зараз десь сидить той самий Жванецький і думає про те, як назвати наш збірник, які розповіді в нього включити і в якому порядку – це було дотиком до таємниці творчості і втіленням моєї особистої мрії.

Жванецький сказав нам, що згоден зробити цей збірник тому, що він – про Одесу. Любов до нашого міста виявилася для нього найвагомішим аргументом. Я хотів, щоб кожна точка була ідеальною, і коли ми нарешті отримали тираж з друкарні – видихнув з полегшенням. Все вдалося, Михайло Михайлович і Наташа були дуже задоволені, книга роз’їхалася по містах і країнах. Так мені вдалося на зовсім небагато збільшити присутність Жванецького в цьому світі», – ділиться Андрій Ставніцер.

Після смерті легендарного Михайла Михайловича з’явилася ідея надрукувати ще один тираж, а виручені від продажу гроші передати родині Жванецького. «Якщо ви готові заздалегідь зробити замовлення для своєї компанії, на подарунки, щоб передати бібліотекам або школам, пишіть приблизну кількість в коментарях – разом видамо більше. На світлу пам’ять про самому крутому одесита ММЖ, – зазначив він, додавши, що орієнтовна роздрібна вартість одного екземпляра складе 350-450 гривень.

Заявки на книги можна залишати прямо в фейсбуці. Нагадаємо, «Сонце. Море. Аркадія »- збірка оповідань про Одесу, в який увійшли і невидані тексти метра. Книга була видана в 2018 році за допомогою Андрія Ставніцера, співвласника найбільшого морського порту України ТИС. «Сонце, море, Аркадія» стала останньою книгою, виданою за життя автора.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.